Followers

Wednesday, July 25, 2012

Ramadhan menjelma lagi

Assalammualaikum....

Bertuahnya siapa yg dapat puasa lagi pada tahun ni kan ^__^v. Semoga kita sama-samam tingkatkan amalan dan amal ibadah kita :) . Kalau ada yg salah silap tu, jum kita perbetulkan (cek nasihat kt diri cek sendiri jugak hehe). Puasa jgn ponteng2 bagi yg boleh puasa tu ye ;)


Cek ada serba sikit tips nak kongsi bersama untuk kita dlm bulan Ramadhan al-mubarak ni :

- Kalau p bazar tu, bajet duit siap2. Contoh, nak blnje RM10, bawak RM10 je dlm poket. Duit yg selebihnya, tinggal kt umah! hehe. Cek ni boros jgk tang berbelanja..tp cek dah try prektiskan tips nih, menjadi la jugak ;) Dah jimat..kan.

- Kalau boleh masak kt rumah je la. Bg yg pompuan2 mcm cek ni, boleh la tambahkan lg skill memasak tu. Hehe, time bulan Ramadhan ni la kita kena bijak ambil kesempatan kasi org rasa masakan air tangan kita :D. (time bulan posa jela nak rajin masuk dapoq ek?..eh takla...hehe). Ada jugak yg baru nk try buat kuih raya kan, ala yg simple2 dimple pun jadilah kan..(jimat duit tayah beli kuih raya).

- Elakkan berada kt tempat panas or terdedah dgn cuaca panas. Sebab kita puasa, tak boleh nk minum, apalagi makan aiskrim atau ais kacang (^^$^%%^) so..bagi mengelakkan kulit kita jadi kering dan kusam, kita jgnla berjemur sangat ye..dan  jangan lupa minum air banyak2 time malam! to hydrate our skin. ^_^v

oke tu je.
Daa..

<3

3 comments:

  1. baguihnya ang nie..dok bagi tips bulan pose..
    blog2 gak,kje ang tu jgn lupa buat..(pesanan tok dri cek jugak) ^__^
    selamat berpuasa noh! Y________Y^

    ReplyDelete